Nye datoer for N.O. kurset er tirsdag 15. februar til fredag 25. februar i uge 7 og 8 i 2022. Forkurset er d. 29.+30. oktober i Odense. 

New Orleans foråret 2022:
Workshops, koncerter, rejseoplevelse og spændende formidling

I februar måned 2022 planlægger Gymnasieskolernes Musiklærerforeningen det næste store musikalske rejsekursus, som denne gang går til New Orleans, Louisiana, USA.

Tidspunktet er fra ca. 15. – 25. februar 2022 (10 overnatninger). Vi glæder os til at sende en masse gymnasiemusiklærere afsted på en intensiv workshop baseret og social studierejse med Esben Just (https://esbenjust.dk/) som rejseleder, hvor vi udover at modtage undervisning fra centrale musikere i New Orleans-miljøet, også skal opleve og spille koncerter og jams i mindre grupper med medbragt og på forhånd indøvet repertoire, og så skal vi såmænd også opleve Mardi Gras, både op til under og efter det religiøse karneval med musikalske parader.

Hvis man vil danne sig et indtryk af, hvad man vil kunne komme til at opleve på denne studierejse, så gå ikke glip af tv-serien Treme, som har været sendt på HBO Nordic. (Treme på IMDB)

Op til New Orleans kurset afholdes et forkursus på Odense Katedralskole 29.+30. oktober 2021 med dygtige danske instruktører fra New Orleans-miljøet, som skal spore de deltagende lærere ind på de mange forskellige musikalske genrer i New Orleans-musikken, etablere et koncertrepertoire i en række mindre grupper, som vi kan optræde med i New Orleans og så skal forkurset skabe stærke relationer mellem de medrejsende lærere.

New Orleans kurset er delvist finansieret af Gymnasieskolernes Musiklærerforening, forkurset er ikke foreningsfinansieret.

Bestyrelsen ønsker, at så mange skoler som muligt kan være med på New Orleans kurset.
Ved overtegning af kurset vil vi derfor fordele pladserne med dette ønske som rettesnor.

FORKURSUS i Odense 29. + 30. oktober, 2021                                  2.000 kr.

Kurset afholdes på Odense Katedralskole, og der er begge dage instruktørbåret undervisning, fredag d. 29. fra kl. 10.00-16.00 og lørdag d. 30. fra 9.30-12.30.

Efter fredagens undervisning bliver der mulighed for at spille små koncerter i mindre grupper på Storms Pakhus/Odense Streetfood fra kl. 20.00 og frem.

Om lørdagen slutter vi med en fælles frokost på Odense Katedralskole efter øvning fra 9.30-12.30.

NEW ORLEANS KURSUS ca. 15. – 25. februar, 2022                            13.000 kr.

Gå ikke glip af denne enestående chance for at kombinere social efteruddannelse med en uforglemmelig rejse til et spændende rejsemål og den religiøse festival Mardi Gras, og du får samtidig mulighed for at være én af de heldige lærere som skal formidle den særegne New Orleans-musik til musikelever landet over.

En af de fine ting ved New Orleans-musikken er at de fleste instrumenter passer ind i så forskelligartede genrer som traditionel jazz, gospel, funk, mardigras indianer, cajun zydeco, brassband, swingjazz. Anything goes, så vi glæder os til at se mange lærere spille på mange forskellige instrumenter. På de planlagte workshops arbejdes der både med solospil og sammenspil, så nogle gange deles man ind i grupper som sang, strenge, blæsere, slagtøj mv.

Der vil endvidere være workshop med et brassband med hvem vi skal lave fælles koncert. Der er allerede taget kontakt til musikere i New Orleans som skal undervise os, men vi offentliggør først navne længere henne i 2021.

Esben Just er den primære rejseleder, som også sørger for kontakten til musikere i New Orleans. Kilroy er vores rejsebureau som varetager booking af flybilletter og turens 10 overnatninger med morgenmad inkluderet. Der regnes desuden med 4 frokoster og 4 middage i budgettet, mens resten af forplejningen er selvbetalt.

Og så skal vi selvfølgelig opleve en helt masse andet på turen også. F.eks. den religiøse musikfestival Mardi Gras, hvor vi skal besøge indianere, kirker, overvære parades, opleve koncerter under Mardi Gras og selv spille koncerter.

I er velkomne til at kontakte formand i Gymnasieskolernes Musiklærerforening, Lars Bach Hansen ([email protected]), hvis I har forslag til turens indhold eller har erfaringer med rejser til eller ophold i New Orleans.

Tilmelding – deadline 20. juni  2021:

This form is currently closed for submissions.