Massiv opbakning til Spil Dansk Dagen

SD-solo

Spil Dansk Dagen 2013 fejres i dagene omkring torsdag d. 31. oktober. Hele 28 Spil Dansk Kommuner har sikret sig en musikalsk pakke, og Spil Dansk Dagen er blevet til Danmarks største musikbegivenhed takket være professionelle, amatører og stort lokalt engagement.

Ricco Victor, som er leder af Spil Dansk Dagen, har ganske få medarbejdere. Men trods få folk i sekretariatet har Spil Dansk Dagen med årene udviklet sig til en kæmpe kulturel manifestation, hvor dansk musik og musikliv fejres i radio, tv og overalt i landet: på skoler, sygehuse, spillesteder, virksomheder, biblioteker, fængsler, kirker m.m.

Begivenheden satte sidste år endnu engang rekord med 1370 arrangementer.

”Det kan lade sig gøre, fordi vi fra Spil Dansk Dagens side kommer med masser af entusiasme og et veletableret koncept, som er med til at styrke hele det danske musikliv.  Vi samarbejder tæt med de største musikbranche- og kulturlivsorganisationer, men vi er fuldstændig afhængige af lokalt engagement og kreativitet, og opbakningen fra kommuner, musikere, lokale ildsjæle og arrangører var sidste år fuldstændig overvældende. Vi ved allerede nu, at det bliver en kæmpestor festdag med masser af arrangementer og en begivenhed, hvor kvaliteten og originaliteten løftes,” siger Ricco Victor.

Jagt på nye hits

Idéen med Spil Dansk Dagen er, at den skal give en saltvandsindsprøjtning til dansk musik, og Ricco Victor er overbevist om, at det virker. Også resten af året.

”Spil Dansk Dagen bringer lokale musikkræfter sammen. Både professionelle og amatører, og det får musikmiljøet til at blomstre. Det kan være dén gnist, der tænder ild i talenter, der lige nu slumrer rundt omkring i landet. Vil du tænde folk, må du også brænde for det. Navne som Alphabeat, Kashmir, Volbeat, Nephew og Aura er ikke kommet ud af ingenting. De havde alle engang brug for lokal opbakning og et nysgerrigt publikum, der kunne bære dem igennem de svære år. Det er utrolig vigtigt, at vi plejer musikkens fødekæde: ikke kun i hovedstaden, hvor det allerede vrimler med festivaler og musikbranchens organisationer og købmænd. Vi skal huske, at talenterne findes og udvikles overalt i landet, og Spil Dansk Dagen sætter gang i musikken i provinsen. Både i mindre kommuner og større som Roskilde, Skanderborg og Herning, der jo alle har en stærk musikprofil. Det er da også ganske sigende, at både Marie Key, Burhan G og Natasja var medvirkende ved Spil Dansk Dagen, længe inden de blev hitliste-helte,” siger Ricco Victor.

 Fakta om Spil Dansk Dagen

* Spil Dansk Dagen er årets store festdag for dansk musik, og i år foregår det torsdag den 31. oktober. På grund af massivt vokseværk er der i år arrangementer i hele uge 44.

* Der sker noget overalt i landet: på skoler, sygehuse, spillesteder, virksomheder, biblioteker,

kirker, forsamlingshuse m.m.

* Det er ikke en forudsætning, at der synges på dansk eller at musikerne er danskere – blot at der er tale om musik skabt af danske komponister eller sangskrivere.

* Kunstnere og arrangører er en blanding af professionelle, amatører, frivillige og lokale ildsjæle.

* Koda tog i 2001 initiativ til begivenheden for at støtte op om dansk musik i al sin bredde og mangfoldighed.

* 35 af de største danske musik- og kulturorganisationer bakker op.

* Mere om Spil Dansk Dagen, bl.a. de nyeste arrangementer: www.spildansk.dk

SD-cirkler